ثبت درخواست و پیگیری سفارش

همه چیز در مورد قالب اکستروژن آلومینیوم

فرآیند اکستروژن آلومینیوم را می توان برای تولید طیف گسترده ای از اشکال استفاده کرد. ممکن است بیشتر با اشکال استاندارد مانند زاویه ها، کانال ها و لوله ها آشنا باشید که همه آنها معمولاً از اکسترودرها و توزیع کنندگان در دسترس هستند.

با این حال، انعطاف‌پذیری فرآیند اکستروژن به طراحان محصول این فرصت را می‌دهد تا طیف گسترده‌ای از پروفایل‌های سفارشی را برای کاربردها در صنایع معماری، خودرو، الکترونیک و سایر صنایع ایجاد کنند.

هر شکل پروفیل آلومینیوم منحصر به فرد نیاز به قالب خود و ابزار مناسب برای همراهی با آن دارد. بیایید در مورد اینکه قالب اکستروژن چیست، سه نوع قالب مختلف و ابزار پشتیبانی مورد نیاز صحبت کنیم. در ادامه مطلب همراه گروه مهندسی فیلت باشید.

همه چیز در مورد قالب اکستروژن آلومینیوم

فهرست مطالب

  • قالب اکستروژن آلومینیومی چیست؟
  • 3 نوع قالب اکستروژن
  • قالب اکستروژن آلومینیوم چگونه کار می کند؟
  • موفقیت پروژه شما به طراحی قالب اکستروژن بستگی دارد

مقاله پیشنهادی: تعیین درجه حرارت آلومینیوم

گروه مهندسی فیلت؛
طراحی نقشه، ساخت قالب اكستروژن و تولید كننده پروفیل آلومینیوم در مقاطع عمومی و اختصاصی همراه با خدمات آندایزینگ و رنگ پودری الکترواستاتیک و برشکاری در خدمت مشتریان محترم و بزرگوار می باشد.

همه چیز در مورد قالب اکستروژن آلومینیوم

قالب اکستروژن آلومینیوم چیست؟

قالب اکستروژن یک دیسک فولادی ضخیم با دهانه است و آلیاژ آلومینیوم چکش‌خوار در طول فرآیند اکستروژن از آن عبور می‌کند. دهانه در قالب با مشخصات مقطعی که توسط طراح اکستروژن مشخص شده است مطابقت دارد. به طور معمول، قالب‌ها از فولاد H13 تولید می‌شوند و تحت عملیات حرارتی قرار می‌گیرند و آن‌ها را به اندازه کافی قوی می‌کند تا در برابر فشار شدید تا 15000 تن از آن که می‌تواند در فرآیند اکستروژن دخیل باشد مقاومت کند. آنها با ابزارهای پشتیبانی همچنین معمولاً از فولاد H13 ساخته می شوند و برای کمک به مقاومت در برابر این فشار و افزایش عمر قالب ارائه می شوند. با در نظر گرفتن این موضوع، اجازه دهید در مورد انواع مختلف قالب هایی که برای اکستروژن استفاده می شوند بحث کنیم.

آشنایی با تولیدات گروه مهندسی فیلت: پروفیل ناودانی آلومینیوم و پروفیل ناودانی سیمانکاری آلومینیوم

همه چیز در مورد قالب اکستروژن آلومینیوم

3 نوع قالب اکستروژن

سه نوع شکل اکسترود شده وجود دارد؛ جامد، توخالی و نیمه توخالی  که هر کدام ویژگی‌های خاصی دارند و نیازهای قالب و ابزار متفاوتی دارند. بیایید نگاهی به آنچه هستند بیندازیم.

شماره 1 – قالب جامد

قالب‌های جامد اشکالی تولید می‌کنند که هیچ حفره یا منفذ محصوری ندارند. به عنوان مثال، میله‌ها، زاویه‌ها و کانال‌های جامد.

قالب های مورد استفاده برای اکسترود اشکال جامد به طور کلی به سه دسته تقسیم می شوند:

  • قالب صورت صاف (Flat-face dies)
  • قالب جیب (Pocket dies)
  • قالب فیدر (Feeder dies)

یک قالب صاف همانطور که از نامش پیداست دارای یک صفحه کاملاً صاف با دهانه هایی است که دقیقاً با شکل اکستروژن مطابقت دارد. مواد شمش آلومینیومی مستقیماً از این دهانه ها عبور می کند.

آشنایی با تولیدات گروه مهندسی فیلت: پروفیل سپری آلومینیوم و پروفیل نبشی آلومینیوم

یک قالب جیبی دارای یک حفره در جلوی آن است که کمی بزرگتر از عرض پروفیل است. این کار بیلت های آلومینیومی را قادر می سازد تا به یکدیگر جوش داده شوند و امکان اکستروژن مداوم را فراهم می کند.

قالب فیدر دارای یک صفحه فیدر جداگانه است که در قسمت جلوی آن پین یا پیچ می شود. مانند قالب جیبی، امکان اکستروژن مداوم را فراهم می کند. فیدر که صفحه جوش نیز نامیده می شود، می تواند به کنترل کانتور یا پخش کردن آلومینیوم در مناطق مختلف قالب کمک کند. مزیت دیگر قالب تغذیه این است که از تماس مستقیم بیلت و صفحه قالب در هنگام تغییر شکل بیلت جلوگیری می کند.

نوع بعدی قالبی که به آن خواهیم پرداخت، قالب توخالی است.

همه چیز در مورد قالب اکستروژن آلومینیوم

شماره 2 – قالب توخالی

یک قالب توخالی شکلی را ایجاد می کند که دارای یک یا چند فضای خالی است – برای مثال، یک لوله مستطیلی ساده یا یک شکاف t پیچیده و چند حفره.

برای اکسترود کردن اشکال توخالی، معمولاً از قالب سوراخی استفاده می شود. از دو قطعه به هم پیوسته تشکیل شده است به نام سنبه و کلاه.

سنبه ویژگی‌های داخلی پروفیل را تشکیل می‌دهد و دارای سوراخ‌های متعددی است که توسط تارها یا پایه‌هایی برای پشتیبانی از هم جدا شده‌اند.

درپوش ویژگی های خارجی پروفیل را تشکیل می دهد و با سنبه مونتاژ می شود.

در طی فرآیند اکستروژن، مواد شمش آلومینیومی داغ از طریق سنبه وارد شده و از کلاهک خارج می شود.

با در نظر گرفتن این موضوع، قالب نیمه توخالی چیست؟

آشنایی با تولیدات گروه مهندسی فیلت: پروفیل تسمه آلومینیوم و پروفیل گرده ماهی آلومینیوم

همه چیز در مورد قالب اکستروژن آلومینیوم

شماره 3 – قالب های نیمه توخالی

شبیه به شکل توخالی، شکل نیمه توخالی دارای فضای خالی یا حفره هایی است. با این حال، تفاوت این است که حفره ها به طور کامل محصور نشده اند، آنها یک شکاف یا منفذ دارند.

این تا حدودی ترکیبی بین دو نوع قبلی است. همانطور که مشخص است، اغلب یک خط بسیار ظریف بین اشکال جامد و نیمه توخالی وجود دارد.

به عنوان مثال، یک کانال آلومینیومی گسترده دارای فضای خالی تا حدی محصور است و جامد در نظر گرفته می شود. از سوی دیگر، یک کانال بسیار باریک ممکن است نیمه توخالی در نظر گرفته شود.

بنابراین چگونه می توانیم بین پروفیل های توپر و نیمه توخالی تمایز قائل شویم؟

برای ایجاد این تمایز، از فرمولی به نام «نسبت زبان» استفاده می‌شود. نسبت زبان به صورت (مساحت/شکاف²) (Area/Gap² ) تعریف می شود.

آشنایی با تولیدات گروه مهندسی فیلت: پروفیل قوطی آلومینیوم

در اصل، هرچه ناحیه خالی بزرگتر و شکاف باریکتر باشد، احتمال اینکه یک شکل به صورت نیمه توخالی تعریف شود بیشتر است.

نسبت زبان مهم است زیرا هر چه نسبت زبان بالاتر باشد، اکسترود کردن یک شکل دشوارتر می شود.

به یاد داشته باشید که سطوح بالایی از نیرو بر روی قالب اعمال می شود. به همین دلیل، با افزایش نسبت زبان، ناحیه خالی زبان مستعد شکستگی می شود.

به طور کلی، مانند قالب های توخالی، از قالب سوراخ با سنبه و کلاهک استفاده می شود. اما یک قالب نیمه توخالی ممکن است به پیچیدگی بیشتری در طراحی نیاز داشته باشد تا به تقویت ناحیه زبان و افزایش طول عمر قالب کمک کند.

یکی دیگر از کلیدهای افزایش طول عمر قالب، ابزارآلات آن است.

همه چیز در مورد قالب اکستروژن آلومینیوم

قالب اکستروژن آلومینیوم چگونه کار می کند؟

هر قالب به ابزار مناسب برای کمک به پشتیبانی نیاز دارد. با فشار زیاد ناشی از پرس اکستروژن، ابزار قوی مورد نیاز است.

“پشته ابزار” قالب همچنین به کنترل سرعت اکستروژن کمک می کند و امکان تحمل بهتر را فراهم می کند.

متداول ترین ابزارهای مورد استفاده پشتیبان (Backer) و تقویت کننده (Bolster) هستند.

پشتیبان (backer) مستقیماً در پشت قالب اکستروژن قرار می گیرد و دارای همان قطر است. اما دهانه پشتی تا حدودی از دهانه قالب بازتر است. به آن پین یا پیچ شده است.

عملکرد اصلی آن کاهش تغییر شکل قالب و جلوگیری از شکستگی است، با فشار زیادی که به قالب وارد می شود. هندسه پشتیبان برای ارائه حداکثر پشتیبانی با کانتور قالب مطابقت دارد.

یک تکیه گاه پشت پشتیبان (bolster) قرار می گیرد و به طور کلی به همان عرض حلقه قالب است (که برای نگه داشتن کل پشته ابزار در جای خود استفاده می شود). دهانه باز تری نسبت به پشتی دارد و به آن پین یا پیچ شده است.

آشنایی با تولیدات گروه مهندسی فیلت: پروفیل لوله آلومینیوم

در برخی موارد از یک ساب تقویت کننده استفاده می شود که پشت بالستر قرار می گیرد و پشتیبانی اضافی را فراهم می کند.

گاهی اوقات می توان یک تقویت کننده فرعی (Sub-Bolster) را بین چندین قالب که طرح هندسی یکسانی دارند به اشتراک گذاشت.

همانطور که گفتیم، ابزار پشتیبانی برای مقاومت در برابر فشار فرآیند اکستروژن مورد نیاز است.

این ما را به یک نکته مهم دیگر هدایت می کند – اینکه عمر قالب شما تا حدی به این بستگی دارد که چگونه شکل اکستروژن خود را برای قابلیت ساخت طراحی کرده اید.

برای بهبود قابلیت ساخت، همکاری بین طراح، فروشگاه ابزار و اکسترودر کلیدی است.

همه چیز در مورد قالب اکستروژن آلومینیوم

موفقیت پروژه شما به طراحی قالب اکستروژن بستگی دارد

یک قالب اکستروژن هزاران تن فشار را از قوچ اکستروژن دریافت می کند. با گذشت زمان این کار بر روی قالب تاثیر می گذارد و در نهایت با شکست مواجه می شود.

موفقیت شما در پروسه ساخت قالب اکستروژن آلومینیوم به عوامل ذیل بستگی دارد:

  • عمر قالب و تولید
  • هزینه ساخت قالب

به همین دلیل منطقی است که هر چه زودتر با مهندسان ساخت قال گروه مهندسی فیلت  وارد بحث شوید تا مطمئن شوید که انتخاب های طراحی خوبی دارید.

آشنایی با تولیدات گروه مهندسی فیلت: پروفیل نمای کامپوزیت آلومینیوم و پروفیل پاسار آلومینیوم

گروه مهندسی فیلت؛
طراحی نقشه، ساخت قالب اكستروژن و تولید كننده پروفیل آلومینیوم در مقاطع عمومی و اختصاصی همراه با خدمات آندایزینگ و رنگ پودری الکترواستاتیک و برشکاری در خدمت مشتریان محترم و بزرگوار می باشد.
جهت مشاوره فنی و سفارش تماس حاصل فرمایید.
02144675798  09123018710

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست