دستگاه سی ان سی (CNC) و کاربردهای آن
دستگاه سی ان سی چیست؟
حتما تا به حال اصطلاح دستگاه سی ان سی (CNC) به گوش شما خورده است، اما اینکه دستگاه سی ان سی (CNC) چیست و در چه مواردی مورد استفاده قرار می گیرد را در این مقاله به بررسی خواهیم پرداخت. در ادامه همراه گروه مهندسی فیلت باشید.
فهرست مطالب
- CNC مخفف چیست؟
- مزایای دستگاه سی ان سی
- دسته بندی دستگاه های CNC
مقاله پیشنهادی: قالب سازی آلومینیوم چیست؟
گروه مهندسی فیلت؛
طراحی نقشه، ساخت قالب اكستروژن و تولید كننده پروفیل آلومینیوم در مقاطع عمومی و اختصاصی همراه با خدمات آندایزینگ و رنگ پودری الکترواستاتیک و برشکاری در خدمت مشتریان محترم و بزرگوار می باشد.
CNC مخفف چیست؟
اصطلاح سی ان سی (CNC) مخفف عبارت Computer numerical control به معنای کنترل عددی به وسیله کامپیوتر می باشد. دستگاه سی ان سی (CNC)؛ رباتی است که به وسیله یک مینی کامپیوتر یا میکرو کامپیوتر کنترل می شود و از آن جهت انجام عملیاتی مانند برشکاری، سوراخکاری، تراشکاری، حکاکی و غیره مورد استفاده قرار می گیرد.
متریالی که به صورت معمول مورد استفاده قرار میگیرند عبارت است از آلومینیوم، برنج، مس، استیل، تیتانیوم، چوب فوم، فایبرگلس و انواع پلاستیک، شیشه، چوب و غیره.
دستگاه سی ان سی (CNC) دارای ظرافت، دقت عمل و سرعت بسیار بالایی می باشد و بر اساس عملیاتی که انجام می دهند و قیدهایی که بر روی آن کار می کنند انواع متفاوتی دارند:
- دستگاه های CNC پلاسما که با گاز یا هوا کار می کنند.
- دستگاه های CNC واترجت که با آب کار می کنند.
- دستگاه های CNC فرز که با فرز کار می کنند.
- دستگاه های CNC لیزر که با اشعه لیزر کار می کنند.
میزان قدرت، سرعت، ظرافت و دقت عمل دستگاه های سی ان سی (CNC) با هم متفاوت است. دستگاه های سی ان سی (CNC) عملیات گسترده ای بر روی قطعه کار انجام می دهند که ابزار مربوط به هر یک از این عملیات ها را می توان به صورت ترکیبی بر روی دستگاه سی ان سی (CNC) مربوطه نصب کرد.
آشنایی با تولیدات گروه مهندسی فیلت: پروفیل آلومینیوم شیاردار مهندسی 25*25 و 15*120 و 60*60 میلیمتر
پس از ساخت قالب اکستروژن و تولید پروفیل آلومینیوم برای انجام خدمات جانبی بر روی فلز آلومینیوم از دو نوع دستگاه سی ان سی (CNC) لیزر و فرز استفاده می شود. دستگاه لیزر سی ان سی (CNC) با دقت عمل و ظرافت و سرعت بالایی عملیات مورد نظر را انجام می دهد و پس از انجام عملیات نیازی به پردازش قطعه نیست. دستگاه فرز سی ان سی (CNC) عملیات مورد نظر را با نوک فرز انجام می دهد. علاوه بر دقت و سرعت، برش را با عمق بیشتری انجام می هد.
دستگاه سی ان سی (CNC) بر دو محور خطی و منحنی می چرخد. محور خطی مانند نوار نقاله، محور منحنی مانند حرکت مته دریل می باشد. محور های خطی با علامت xyz و محورهای منحنی یا چرخشی با ABC مشخص می شود.
بیشتر بدانید: پروفیل لوله آلومینیوم
مزایای دستگاه سی ان سی
دستگاه های سی ان سی (CNC) این قابلیت را دارند که به صورت مداوم کار کنند و با کامپیوتر کار می کنند و به نیروی انسانی فنی نیاز چندانی ندارند. در روش های قدیمی حضور اپراتور فنی و نظارت او بر پروسه انجام کار لازم و ضروری بود، در صورتیکه که در دستگاه سی ان سی (CNC) نوین و پیشرفته نقش اپراتور به کمترین مقدار خود رسیده و فقط باید برنامه و دستورالعملها را در کامپیوتر اجرا کرده و بقیه کار را کامپیوتر به صورت اتوماتیک انجام خواهد داد.
اصولا ماشین کاری به فرآیندی اطلاق می شود که در آن یک قطعه خام از جنس فلز، پلاستیک، چوب و غیره به محصول نهایی تبدیل میشود. در این فرآیند بخشهایی از ماده اولیه حذف شده و طرح مورد نظر اجرا میشود. خودکار یا اتوماتیک انجام شدن فعالیت ها در دستگاه سی ان سی (CNC) باعث بالا رفتن سرعت و دقت در انجام فعالیت های مختلف ماشین کاری گردیده است. این برتری دستگاه سی ان سی (CNC) به هنگام کار بر روی مواد گران قیمت و با ارزش بسیار با اهمیت جلوه میکند.
آشنایی با تولیدات گروه مهندسی فیلت: پروفیل قوطی آلومینیوم
اکثر فرایندهای ماشین کاری به استفاده از ابزارهای مختلف (مانند انواع مته) برای برش و اجرای طرح مورد نظر نیاز دارند. دستگاه های سی ان سی (CNC) قابلیت ترکیب این ابزارها در یک واحد یا سلول مشترک را دارد. ماشین های پایه قابلیت حرکت در طول یک یا دو محور را دارند و ماشین های پیشرفته تر در طول محور x و y و z حرکت کرده و اغلب حول بیشتر از یک محور چرخ زده و حرکت میکند. ماشین های چند محوری قابلیت چرخاندن قطعه را به صورت خودکار داشته و اجازه خروج موادی که در زیر قطعه انباشته شده بودند را میدهند. این مزیت دستگاه سی ان سی (CNC) سبب حذف نیروی انسانی برای چرخاندن قطعات می شود.
دسته بندی دستگاه های CNC
تکنولوژی ماشین کاری معمولی
دریل ها
این ابزار با چرخش و نفوذ به داخل قطعه مورد نظر موجب ایجاد طرح ها و اشکال جدید میشود.
ابزارهای تراش
این ابزارها قطعات را بر خلاف حرکت مته دریل به چرخش در میآورد. این ابزار در بسیار از موارد تماس مستقیم با مواد برقرار میکند. این ماشین آلات از ابزارهای برش دایره ای شکل جهت حذف مواد از روی قطعه اصلی بهره می برند.
ماشین آلات فرز
این ماشین آلات را میتوان معمول ترین دستگاه های سی ان سی (CNC) دانست.
مقاله پیشنهادی: پروفیل گرده ماهی آلومینیوم
تکنولوژی ماشین کاری نوین
ماشین کاری الکتریکی یا شیمیایی
در دنیای مدرن و پیشرفته امروزی تکنولوژیهای جدیدی وجود دارند که از تکنیک های بخصوصی برای برش مواد استفاده میکنند که به طور نمونه می توان به ماشین کاری الکترومغناطیسی و ماشین کاری الکتروشیمیایی اشاره کرد. این تکنولوژی ها بسیار فنی و تخصصی می باشد و در موارد خاص برای تولید انبوه مورد استفاده قرار می گیرد.
ابزارهای برش
از این ابزارها به عنوان نمونه می توان به دستگاه لیزر CNC یا دستگاه های برش لیزری، ماشین آلات برش اکسیژن، ماشین آلات برش پلاسما و تکنولوژی برش واترجت اشاره کرد.
سرعت و دقت اجرایی دستگاه های سی ان سی (CNC) بسیار بالا می باشد و ایمنی بسیار بالایی برخوردار می باشد و برای اپراتور خطری ندارد و به لحاظ اقتصادی بسیار به صرفه می باشد و این قابلیت را دارد که قبل از انجام عملیات می توان برنامه را بر روی نرم افزار امتحان کرد.
بیشتر بدانید: پروفیل ناودانی سیمانکاری آلومینیوم
دستگاه CNC در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد که می توان به عنوان نمونه به صنعت خودرو، صنعت نفت، صنعت لوازم خانگی، صنعت برق و تجهیزات الکتریکی و صنعت کامپیوتر اشاره کرد.
کارگاه خدمات گروه مهندسی فیلت؛ ارائه دهنده خدمات برشکاری، سوراخکاری، قلاویز کاری، پانچ، خمکاری، سری تراشی، ماشینکاری و قطعه بری کلیه مقاطع اختصاصی و عمومی پروفیل های آلومینیوم با بهره مندی از تکنولوژی روز دنیا و بهره گیری از تجهیزات مدرن و دستگاه های CNC پیشرفته، آماده ارائه خدمات به مشتریان محترم و بزرگوار می باشد.
جهت مشاوره فنی و سفارش تماس حاصل فرمایید.
02144675798 – 09123018710
2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
بسیار کاربردی بود، ممنون
بسیار عالی بود ممنونم از اینکه اطلاعات به این خوبی را رایگان در اختیار بقیه قرار میدهید.